Siirry suoraan sisältöön

Teollisuustuotanto ja käynnissäpitoLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K416OJ

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu nykyaikaisen teollisuus 4.0 tasoisen teollisuuden tuotannon suunnitteluun ja tuotannonohjaukseen valmistuksenohjausjärjestelmän avulla. Opiskelija suunnittelee tuotannonohjausta käytännön harjoituksissa. Opiskelija tuntee RFID teknologian ja antureiden käytön tuotannonohjauksen apuna. Opiskelija ymmärtää häiriöttömän käynnin ja tuotannon optimoinnin vaikutukset tuotannon tehokkuuteen sekä laatuun. Opiskelija osaa havaita tuotannon epäkohtia ja pullonkauloja sekä tehdä tarvittavia korjaavia toimenpiteitä.
Opiskelija ymmärtää tuotantolaitoksen käynnissäpidon keskeiset tekijät ja kuinka tehokasta tuotantoa ylläpidetään. Opiskelija tuntee tuotanto- ja käynnissäpitotoimintaan liittyviä standardeja.

Sisältö

- Tuotannon suunnittelu ja tuotannonohjaus valmistuksenohjausjärjestelmän avulla (I4.0)
- RFID teknologian ja antureiden käyttö tuotannonohjauksen apuna
- Tuotannon suunnittelun ja tuotannonohjauksen periaatteet
- Tuotantosarjojen luominen ja tuottaminen älykkäälle tuotantojärjestelmälle
- Älykkään tuotantojärjestelmän analysointi ja optimointi
- Prosessi- ja laatujohtaminen, laatutekniikan perusteet
- Tuotantolaitosten käynnissäpidon perusteet ja standardit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee teollisuus 4.0 tasoisen teollisuuden tuotannon suunnittelun ja tuotannonohjauksen valmistuksenohjausjärjestelmän avulla. Opiskelija suunnittelee tuotannonohjausta ohjatusti. Opiskelija tuntee RFID teknologian ja antureiden käytön tuotannonohjauksen apuna. Opiskelija osaa kuvata häiriöttömän käynnin ja tuotannon optimoinnin vaikutukset tuotantoon. Opiskelija tunnistaa tuotannon epäkohtia ja pullonkauloja. Opiskelija tuntee käynnissäpidon keskeiset tekijät ja listaa tuotanto- ja käynnissäpitotoimintaan liittyviä standardeja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää teollisuus 4.0 tasoisen teollisuuden tuotannon suunnittelun ja tuotannonohjauksen valmistuksenohjausjärjestelmän avulla. Opiskelija suunnittelee tuotannonohjausta annettujen tehtävien pohjalta. Opiskelija tuntee RFID teknologian ja antureiden käytön tuotannonohjauksen apuna ja ymmärtää niiden toiminnan järjestelmässä. Opiskelija tietää häiriöttömän käynnin ja tuotannon optimoinnin vaikutukset tuotannon tehokkuuteen ja laatuun. Opiskelija tunnistaa tuotannon epäkohtia ja pullonkauloja sekä osaa tehdä tarvittavia korjaavia toimenpiteitä. Opiskelija ymmärtää tuotantolaitoksen käynnissäpidon keskeiset tekijät ja kuinka tehokasta tuotantoa ylläpidetään. Opiskelija tuntee tuotanto- ja käynnissäpitotoimintaan liittyviä standardeja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää teollisuus 4.0 tasoisen teollisuuden tuotannon suunnittelun ja tuotannonohjauksen valmistuksenohjausjärjestelmän avulla. Opiskelija suunnittelee tuotannonohjausta itsenäisesti annettujen tehtävien pohjalta ja osaa soveltaa tietämystään harjoituksissa. Opiskelija tietää RFID teknologian ja antureiden käytön tuotannonohjauksen apuna ja ymmärtää niiden toiminnan järjestelmässä. Opiskelija tietää häiriöttömän käynnin ja tuotannon optimoinnin vaikutukset tuotannon tehokkuuteen ja laatuun. Opiskelija ehdottaa toimenpiteitä, joilla edellä mainittuihin voidaan vaikuttaa. Opiskelija havaitsee tuotannon epäkohtia ja pullonkauloja sekä osaa tehdä tarvittavia korjaavia toimenpiteitä. Opiskelija ymmärtää tuotantolaitoksen käynnissäpidon keskeiset tekijät ja kuinka tehokasta tuotantoa ylläpidetään. Opiskelija tuntee tuotanto- ja käynnissäpitotoimintaan liittyviä standardeja.